مقالات علمی

مقالات روانشناسی - افسردگی

مقالات روانشناسی - افسردگی

مقالات روانشناسی - افسردگی روان داد‌؛ حامی روان‌ و داد - رویکردهای روان شناختی به افسردگی

رویکردهای روان شناختی به افسردگی

نویسنده, دکتر بهجت محمدنژادی 1403/7/10

در رویکرد مطرح اول که ارون تی بک به آن پرداخته و عمدتا از تجربه های زیاد درمانی با بیماران افسرده به دست آمده است، علت افسردگی را افکار منفی نسبت به خود، تجربه جاری و آینده می داند. نظريه ي شناختي بك در مورد افسردگي، فرض را بر اين قرار داده است كه يك مولفه ي مهم افسردگي مجموعه­ اي از شناخت­هاي منفي يا طرحواره ها است. شناختهاي منفي در افراد افسرده بيانگر ديدگاه منفي نسبت به خود، دنیا و آینده است. اين ديدگاه ناكارآمد در مورد خود، دنيا و آينده به عنوان مثلث شناختيِ بک معروف است. بك بيان مي­ كند كه مثلث شناختي منفي از تعامل بين طرحواره هاي منفي و رويدادهاي محيطي منفي به وجود مي آيد. او بيان مي کند كه طرحواره ي شناختي منفي يا مثلث شناختي در زماني كه رويداد تنش زا يا فقدان روي مي­ دهد افراد را براي افسردگي مستعد مي­سازد. بر پایـه الگـوي شـناختی بـک، آسـیب پـذیري نسـبت بـه افسردگی با نگرش ها یـا فرضـیه هـاي ناکارآمـد ارتبـاط دارد، به ویژه فرضیه هایی که در آنها ارزشمندي فرد به تأیید دیگران یــا موفقیــت در کارهــا وابســته اســت.

مقالات روانشناسی - افسردگی روان داد‌؛ حامی روان‌ و داد - افسردگی و تحمل پریشانی

افسردگی و تحمل پریشانی

نویسنده, دکتر بِهجت محمّدنژادی 1403/1/17

نتایج پژوهش های متعددی حاکی از آن است که تحمل پریشانی می تواند کمک زیادی در بهبود و درمان سریع تر افسردگی بکند. تحمل پریشانی، به تواناییِ ادارکی یک فرد برای تجربه و تحمل حالت­ های هیجانی منفی، احساسات نارحت کننده و یا تواناییِ رفتاری معطوف به هدف و حل مساله در زمان تجربه ی پریشانی عاطفی اطلاق می­ شود. همچنین از بُعد جسمانی، تحمل فشار روانی به عنوان توانایی فرد برای تحمل حالت­های فیزیولوژیکی آزارنده تعریف می شود.

مقالات روانشناسی - افسردگی روان داد‌؛ حامی روان‌ و داد - علایم افسردگی

علایم افسردگی

نویسنده, دکتر بِهجت محمّدنژادی 1402/12/20

ویرایش پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، افسردگی را جز اختلالات خلقی به شمار می آورد(انجمن روانپزشکی امریکا، 2013). چهار دسته نشانه برای اختلالات افسردگی در نظر گرفته می شود. علاوه بر نشانه ­های جسمانی و فیزیکی، نشانه های انگیزشی و شناختی یا فکری را نیز باید بدان اضافه کرد. لازم نیست یک نفر تمام این نشانه ها را داشته باشد تا به درستی افسرده تشخیص داده شود بلکه هرچه یک مجموعه از نشانه ها شدیدتر باشد، بیشتر می توانیم مطمئن باشیم که فرد به افسردگی مبتلا است.

مقالات روانشناسی - افسردگی روان داد‌؛ حامی روان‌ و داد - شروع و شیوع افسردگی

شروع و شیوع افسردگی

نویسنده, دکتر بِهجت محمّدنژادی 1402/12/20

اختلالات خلقی از شایع ترین اختلالات روانی در همه جوامع محسوب می گردد. افسردگی نیز به عنوان شایع ترین اختلال خلقی در جهان امروزی نمایان گردیده است. افسردگی سومین علت اصلی از دست دادن سلامت غیرکشنده جهانی در سال 2017 بود و بیش از 300 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است(سازمان بهداشت جهانی، 2017).