گواهی عدم سوء پیشینه کیفری

گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
ساخته شده توسط سایت روان داد‌؛ حامی روان‌ و داد
دکتر بِهجت محمّدنژادی - وکیل پایه یک دادگستری، دکتری روانشناسی بالینی
گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، برگه مخصوصی است که در آن اطلاعات مربوط به این که آیا فرد دارای سابقه کیفری موثر است یا خیر در آن درج می شود. این گواهی اغلب برای دریافت ویزا، استخدام یا ورود به یک سازمان و اداره یا دریافت مجوز برای تجهیزات دفاع شخصی و سایر مسایل مورد نیاز است. این گواهی ثابت می کند که شخص مرتکب جرم موثری نشده است.

 برای دریافت گواهی عدم سو پیشینه کیفری به صورت اینترنتی و از طریق سامانه ثنا adliran.ir یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می توانید اقدام بکنید.

البته سریع‌ترین راه برای دریافتِ گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، روش اینترنتی است. در این روش کافیست وارد سامانه خدمات الکترونیک قضایی به آدرس فوق شوید و مراحل لازم را برای دریافت آن انجام دهید. پس از ثبت نهایی درخواست، حدود ۲۴ الی ۴۸ ساعت بعد گواهی شما صادر و به شما ابلاغ می شود. نسخه الکترونیکی گواهی عدم سوء‌پیشینه کیفری به مدت دو ماه اعتبار دارد و پس از گذشت این مدت زمان در صورت نیاز باید مجددا اقدامات لازم را برای دریافت گواهی به روز انجام دهید.

در گواهی عدم سوء پیشینه جرایمی که ارتکاب به آن ها منجر به محکومیت به مجازاتهای سالب حیات تا هفت سال محکومیت به قطع عضو تا سه سال و سایر موارد مندرج در ماده ۲۵ قانون مجازات  اسلامی می باشد، درج می شود.

ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی؛

محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند:

الف- هفت سال در محکومیت به مجازاتهای سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
ب- سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار
پ- دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج

تبصره 1- در غیر موارد فوق، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌شود لکن در گواهی‌های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی‌گردد مگر به درخواست مراجع قضائی برای تعیین یا بازنگری در مجازات

تبصره 2- در مورد جرائم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی، اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می‌شود.

تبصره 3- در عفو و آزادی مشروط، اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدتهای فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می‌شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می‌گردد.

صدور گواهی عدم سوء پیشینه کیفری برای ایرانیان مقیم خارج از کشور  نیز به دو صورت زیر انجام می شود؛ 

الف) الکترونیکی با مراجعه به سامانه 

https://mikhak.mfa.gov.ir


ب) تکمیل فرم مربوطه به صورت دستی ا

ثبت درخواست گواهی عدم سوءپیشینه در سامانه میخک و اصل کارت اثر انگشت‌نگاری ملصق به عکس و مبلغ 25 یورو جزو مدارک لازم برای اخذ این گواهی می باشد.

ایرانیان مقیم خارج از کشور برای دریافت گواهی عدم سوءپیشینه کیفری می‌توانند به دو روش زیر اقدام نمایند؛

الف) اقدام از طریق نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

متقاضی ابتدا در سامانه میخک ثبت‌نام نموده و پس از تکمیل فرم و آپلود عکس پرسنلی و مدارک مورد نیاز و دریافت کد رهگیری با در دست داشتن اصل مدارک و کد رهگیری به نمایندگی انتخاب شده در هنگام ثبت نام، برای انگشت‌نگاری الکترونیک مراجعه نموده و پس از انجام کار و پرداخت تعرفه‌های کنسولی، مامور مربوطه مدارک را از طریق سامانه میخک مستقیم با پلیس بین‌الملل ناجا ارسال می‌نماید. مدارک واصله توسط پلیس بررسی و پس از انجام استعلامات لازم و در صورت نداشتن سوءسابقه نسبت به صدور گواهی عدم سوءپیشینه به زبان انگلیسی اقدام می‌نماید. گواهی صادره مستقیما توسط پلیس در سامانه میخک بارگذاری و به نمایندگی اقدام‌کننده ارسال می‌گردد. نمایندگی‌ها پس از دریافت گواهی اینترپل و به استناد آن، نسبت به صدور گواهی به زبان محلی اقدام و تصویر گواهی عدم سوءپیشینه واصله را ضمیمه گواهی نمایندگی نموده و به متقاضی تحویل می‌دهند. بدیهی است در صورت ناخوانا بودن مدارک آپلود شده در سامانه میخک و یا ناقص بودن آثار انگشت‌نگاری الکترونیکی، درخواست متقاضیان توسط پلیس رد و به نمایندگی جهت رفع نقص اعاده می‌گردد. این امر موجب افزایش زمان رسیدگی و صدور گواهی خواهد شد.

با توجه به تعطیلی سفارت کشور در کانادا ایرانیان مقیم این کشور می‌توانند با مراجعه به دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن و یا با ارسال مدارک زیر از طریق بستگان خود به اداره سجلات و احوال شخصیه اقدام نمایند.

ب) مراجعه حضوری به مراکز ذیصلاح در داخل کشور

متقاضی با در دست داشتن مدارک لازم از جمله شناسنامه، کارت ملی و عکس با مراجعه حضوری به یکی از مراکز خدمات قضایی یا پلیس 10 در داخل کشور و انجام انگشت نگاری الکترونیکی اقدام به درخواست گواهی عدم سوءپیشینه می‌نماید. پس از صدور گواهی عدم سوءپیشینه به زبان فارسی، متقاضی با مراجعه به دارالترجمه رسمی نسبت به ترجمه آن به زبان کشور محل ارائه اقدام و پس از تصدیق اداره فنی قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و سفارت کشور مربوطه در تهران می‌تواند در کشور محل اقامت براساس مقررات مربوطه مورد استفاده قرار دهد.

ج) اخیرا متقاضیان خارج از کشور نیز می‌توانند از طریق سامانه ثنا قوه قضائیه(عدل ایران) نیز گواهی عدم سوءپیشینه به زبان فارسی را دریافت نمایند.

ثبت نظر